Take 2 omgetoverd in Drievoud

ZUNDERT- Als je een paar jaar niet meer samen muziek gemaakt hebt, is het toch even spannend of de chemie tussen beiden er nog steeds is. Gelukkig was het voor Ron Hendrikx en John Sprenkels bij de eerste aanraking van de toetsen en het weer plaatsnemen achter het drumstel alsof ze nooit waren weggeweest.

Bron: Artikel Zundertse Bode 30-3-2011 door Lotte van Giels

Na een muzikale stilte van twee jaar is de feestband Take 2 begonnen aan een comeback. Tijdens het geslaagde rentree concert dat 16 januari plaatsvond in de Zundertse discotheek Stuivezand, waren Ron Hendrikx en John Sprenkels echter niet alleen als duo te aanschouwen, maar speelde er ook een gastmuzikant mee: John Lips. Laatstgenoemde is nu definitief aan de band is toegevoegd. De heren, die nu onder de naam Drievoud gaan opereren, maken hun gezamenlijke comeback tijdens ‘Live in Concerto’ in Wernhout op 3 april aanstaande.

GITARIST

Tijdens het gastoptreden in Stuivezand was de klik Ron, John en John duidelijk aanwezig. “Het samen op het podium staan met John erbij voelde goed,” vertelt Ron, waarop hij vervolgt: “We kenden elkaar al best lang waardoor we na het comeback optreden besloten John Lips te vragen met ons mee te komen spelen”. Ron en John Sprenkels hechten veel waarde aan de interactie die ze tijdens het optreden hebben met het publiek waardoor de keuze voor de gitaarspelende en op het podium mobiel zijnde John Lips voor de hand lag.

“En dan hebben ze toevallig ook nog eens een gitarist uitgezocht die er niet voor schroomt om op de bar te gaan liggen of tussen het publiek te gaan staan,” vertelt John Lips.

REPERTOIRE

“Wij spelen liedjes van Nederlandstalig tot U2 en alles wat ertussen zit, het liefste zo breed mogelijk,” vertelt Ron. “Nu John erbij gekomen is kunnen we nóg meer, vanwege de gitaarpartijen”. De nieuwe John kan zich goed vinden in het repertoire en past er, mede door zijn jarenlange ervaring in de muziekscene, goed tussen. Waar Ron en John na ruim een kwart eeuw samenwerking aan een half woord genoeg hebben, is dat met gitarist John erbij nu natuurlijk even wennen. John Lips grapt hierover: “Ron en John zijn gewoon een getrouwd stel en ik ben een soort geadopteerd kind wat erbij komt.”

Zowel Ron en John en Johnny, zoals hij nu al genoemd wordt, hebben een visie betreffende muziek maken en beleven. Ron en John delen deze visie al een tijdje maar maken graag plaats voor de ideeën die Johnny inbrengt. ”Alles gaat in overleg en op basis van wederzijds respect en dat is fijn,” vertelt John Sprenkels.

Facebook
Twitter
WhatsApp